Tertnes ble Norgesmestre! – Norsk Topphåndball

Tertnes ble Norgesmestre!

Etter en uhyre jevn og spennende kamp, var det Tertnes J20 som gikk seirende ut med 21-18 seier over Aker.

Etter noen måneders utsettelse grunnet Covid-19 var det endelig duket for NM-finaler i Jordal Amfi for J20-lagene Tertnes og Aker Topphåndball. Tertnes slo Fredrikstad i en jevn semifinale 37-34, mens Aker kom fra 7-målsseier mot Oppsal.

Det startet jevnt i Jordal Amfi, men det var bergenslaget Tertnes som satt første ball i mål. Etter fem spilte minutter var Tertnes foran med et mål. Begge lag kom til gode sjanser de første minuttene, men slet med å plassere ballen i nettmaskene. Tertnes spilte rask håndball, noe som resulterte i 6-3 ledelse etter ti minutter. Tertnes-målvakt Kadija Mårdalen vartet opp med flere viktige redninger i starten av kampen, og var en god bidragsyter til Tertnes ledelse.

Til tross for Tertnes-ledelse fra starten av kampen, holdt Aker godt følge. Laget fra Oslo Vest var dermed kun ett mål bak etter 20 minutter. Det så ut som at Aker hadde knekt koden til det høyreiste Tertneslaget da de tre minutter senere gikk opp i ledelsen for første gang på stillingen 10-9. Etter Tertnes-ledelse store deler av første omgang, var det Aker Topphåndball som kunne gå til pause med 11-10 ledelse.

Henrikke Hauge Kjølholdt spilte en god kamp for Tertnes. Foto: NTB

Lagene kom kjapt ut av startblokkene, og følgte hverandre jevnt også etter hvilen. Etter 35 spilte minutter var lagene helt likt, og to minutter senere var Tertnes igjen oppe i ledelsen. Stillingen stod støtt på 14-14 en god stund, før Tertnes igjen tok ledelsen ved 6-målsscorer Avril Mikkelsen Frei. Etter halvspilt andreomgang var stillingen 16-14 i Tertnes favør. Bergenslaget beholdt også to-målsledelsen ti minutter før slutt, og det var duket for en spennende avslutning på kampen.

Etter 25 minutter gikk Tertnes ytterligere opp i ledelsen på stillingen 20-16. Målvakt Kadija Mårdalen stengte Tertnesmålet i hele ti minutter, før Aker endelig fikk satt ballen i mål igjen og pynte på resultatet. Tertnes vant til slutt 21-18, og ble Norgesmestre!

Toppscorer for Tertnes, Avril Mikkelsen Frei, oppsummerte kampen på denne måten:

– Det var en veldig gøy kamp! Det var veldig jevnt, men vi klarer å dra litt ifra i andre omgang. Målvakten vår står en god kamp som hjelper mye på og vi klarer å holde hodet kaldt og gjøre få tekniske feil i andre omgang.

Tertnes målvak Kadija Mårdalen, som ble kåret til Tertnes beste spiller, var også tydelig fornøyd med kampen:

– Jeg følte vi gjennom hele kampen hadde litt kontroll, vi kommer inn med en innstillingen om at dette skal vi vinne. Spesielt etter en dårlig periode for Tertnes var det viktig å vinne idag.