Satset alt, og tapte på målstreken! – Norsk Topphåndball

Satset alt, og tapte på målstreken!

I en kamp som skal bli av det jevne slaget, så sliter Elverum med å komme ut fra startblokkene. Hele fem minutter er gått før Endre Langaas får hull på byllen. Da hadde Meshkov Brest satt tre baller i nettet bak Kheri Imsgard. Og Elverum skal fortsette å jage videre i 1. omgang.

13 minutter er spilt da Elverum utlikner for første gang, da Christopher Hedberg setter inn 7-7. Men denne kampen går i et vanvittig tempo, og Brest scorer to raske mål. Vi kunne tidlig se at dette kom til å bli en jevn batalje, hvor både Elverum og Brest ville krige for hver eneste ballkontroll. Og Elverum fortsetter å jage.

Dominik Mathe får inn et vakkert innspill til Hübert Larsen i det vi er halvspilt i første omgang, og linjespilleren sørger for at ballen går i mål. Bortelaget leder 8-9 etter 15 minutter.

Bakerst gjør Emil Imsgard en veldig god 1. omgang, til tross for at han kunne fått flere redninger på den offisielle statistikken. For der Imsgard redder mye av skuddene som kommer, så dukker Brest-spillerne opp på returen, gang på gang.

Elverum kommer ikke a jour igjen før pause, men Mathe sender avgårde en suser før pausesignalet går. Dermed går lagene til pause på stillingen 15-17 til bortelaget.

2. omgang innledes med et direkte rødt kort til Maksim Baranau, straffescoring av Grøndahl og en tidlig Elverum-utlikning.

Det er et heltent og gnistrende Elverum-mannskap som er på parketten etter hvilen. Anført av Endre Langaas og Emil Imsgard, så henter Elverum inn ledelsen etter to minutter av andreomgang. Imsgard redder mange baller i 2. omgang også, men nå ender returene opp i Elverum sine hender. Nå var det Elverum sin tur til å føre kampen.

Imsgard setter fyr på Terningen Arena med sine redninger, og ikke minst sin smittende utstråling. Da kan Elverum gå i ledelsen for første gang i kampen, da Heldal setter inn 19-18 etter 33 spilte minutter. Herfra veksler Elverum med å ligge mellom 1-3 mål foran helt inn til den siste fase av kampen.

Fem minutter før slutt utlikner Brest til 31-31, før de minuttet senere setter nok en ball i mål, etter en teknisk feil fra Elverum. Endre Langaas setter deretter 32-32, og avslutningen på kampen blir en dramatikk uten like.

Først får Brest en 2. minutter, og man tror Elverum skal spille resten av kampen i overtall. I neste Brest-angrep er Fingren oppe i ansiktet på Stas Kube, og svensken må sitte på benken resten av kampen. 32-32. Elverum får en ballkontroll på tampen, og Eric Johansson fyrer i veien et skudd da syv sekunder av kampen gjenstår. Hviterussernes målvakt, Ivan Matskevich, redder ballen og han sender selv i vei et skudd mot Elverums åpne bur. Ballen går i mål, og det ender i et antiklimaks for Elverum sin del.

Neste hjemmekamp er allerede om en uke, når Lukas Sandell og Aalborg står på motsatt banehalvdel i Champions League.