Nye Loen i «fyr og flamme» da Nærbø tok seg videre i European Cup – Norsk Topphåndball

Nye Loen i «fyr og flamme» da Nærbø tok seg videre i European Cup

Spenningen var høy de siste minuttene av kampen men Nærbø scoret de viktige målene og sikret seg avansement i European Cup.

Lørdag var det duket for returoppgjør mellom Nærbø og italienske ASD Accademia P. Conversano 2014 i 3. runde av European cup. Første kamp endte med tap 27-25 for Nærbø. Nærbø vant sammenlagt 56-54 og går videre til åttendelsfinalene som spilles 12. og 19. februar.

Det var Nærbø som kom best i gang og leder 3-0 etter 6 spilte minutter, en ledelse de hadde frem til italienerne scoret sitt første mål på straffe etter 7 minutter. Målvakt Halvor-Elias Nærland var en viktig bidragsyter til at Nærbø holdt nullen såpass lenge. Etter 10 minutter var stillingen 4-2. De første minuttene var preget av godt forsvarsspill og gode målvakter for begge lag. Det var jevnt i starten av kampen, og stillingen var 6-5 etter halvspilt første omgang.

Etter 21 minutter vartet Nærbø opp med en flyer, som sendte de opp i en 9-7 ledelse. Det italienske laget klamret seg fast og lå andre mer enn 2 mål bak. Nærbø spilte fint angrepsspill og gikk opp i en 13-10 ledelse etter 26 spilte minutter. Målvakt Nærland fortsatte å stå bra i mål for jærbuene også i slutten av første omgang. Lars Sigve Hamre satt sitt 5 mål og førte Nærbø opp i en 15-11 ledelse. Italienerne scoret ett mål på straffe i siste sekund av førsteomgang, lagene gikk dermed til pause på stillingen 15-12.

I andre omgang var det ASD Accademia P. Conversano 2014 som kom best i gang. Italienerne scoret det første målet i andre omgang, men det tok ikke lang tid før Nærbø scoret sitt første og opprettholdt 3-måls ledelsen de hadde til pause. Etter 37 spilte minutter hadde Nærbø gått opp i en 5-måls ledelse på stillingen 20-15. Kampen inneholdt mye temperatur, og det var to lag som tydelig ville videre til åttendelsfinalen. Etter 45 spilte minutter var stillingen 24-18 i jærbuenes favør.

Målvaktene til Nærbø spilte en bra kamp lørdag kveld. Nærbøs andre målvakt, Vegard Bakken Øien kom inn i andre omgang og gjorde mange viktige redninger. Nærbø gikk opp i 27-21 ledelse 10 minutter før slutt. Hvert lag fikk et rødt kort hver, italieneren fikk direkte rødt mens Nærbøspilleren pådro seg 3 2-minuttere, noe som viser hvor høy temperatur det var i matchen. 5 minutter før slutt er stillingen 28-24.

Spenningen var høy i slutten av kampen, men Nærbø scoret viktige mål for å kunne sikre avansement i European Cup. To minutter før slutt ledet Nærbø med 3 mål, en ledelse de minst måtte ha for å komme seg videre. Inn i det siste minuttet var stillingen 30-26, før det italienske laget fikk straffe. Italienerne la seg ut mann mot mann de siste 30 sekundene, men Nærbø guttene klarte å presse de ned. Tord Haugseng satt siste skuddet i mål 4 sekunder før slutt og Nærbø går dermed videre til åttendelsfinale i European cup.

Gleden var stor da seieren var et faktum, og Nærbø er videre European Cup.
Arkivfoto: Nærbø

Kampfakta

European cup

Nærbø – ASD Accademia P. Conversano 2014: 31-27 (15-12)

Nye Loen Flerbrukshall

Toppscorere Nærbø:Lars Sigve Hamre, John Thue, Tord Haugsend og Theodor Svensgard – 5 mål

Toppscorer ASD Accademia P. Conversano 2014: Leif Jacob Nelson – 8 mål

Utvisninger: Nærbø 5x2min + 1 rødt kort, ASD Accademia P. Conversano 2014 7x2min + 1 rødt kort