Knepen NM-seier for Melhus – Norsk Topphåndball
Det var Melhus som til slutt kunne juble for seier i NM finalen! Foto: NTB/NHF

Knepen NM-seier for Melhus

I et uhyre jevnt trønderoppgjør, var det til slutt Melhus som trakk det siste strået og vant 33-31.

I juniorfinalen for gutter var det Charlottenlund og Melhus som møttes for å kjempe om den gjeve tittelen som Norgesmester. Verken Charlottenlund eller Melhus har vært i en NM-finale før, så det var duket for et spennende trønderoppgjør i Jordal Amfi.

I trønderoppgjøret var det jevnt de første minuttene. Etter fem spilte minutter var Melhus et lite hakk foran, på stillingen 3-2. Lagene følgte hverandre tett, men Melhus var stadig litt foran i åpningsminuttene. Etter 12 spilte minutter var Melhus to mål foran på stillingen 7-5. Begge lags målvakter vartet opp med gode redninger på hver sin side av banen. Halvveis i første omgang gikk Melhus opp i en fire-målsledelse for første gang i kampen på stillingen 10-6.

Det var Melhus som hadde initiativet i kampen i første omgang, men Charlottenlund hang godt med. Melhus-målvakt Sondre Orheim stod godt, og var bidragsytende til Melhus ledelse. Ni minutter før pause reduserte Charlottenlund til 11-12 ved fem-målsscorer Nicolai Daling. Et minutt senere kontret Charlottenlund inn utligningen for første gang i kampen. I slutten av omgangen dro Melhus ifra, og lagene gikk i garderoben på stillingen 18-14 i Melhus favør.

Melhus-linjespiller Elias Raanes Sæteraas satte hele ni baller i mål i dagens kamp. Foto: NTB

Også i andre omgang kom Melhus best i gang, og det var Elias Raanes Sæteraas som fikk æren av å sette omgangens første. Starten av andre omgang utspilte seg likt som i første omgang, hvor Melhus ledet an. Kampen bar preg av mye trøkk og tøff håndball. Etter tre kontringsmål på rad fra Erlend Johnsen var Charlottenlund fortsatt med i kampen, og lå kun ett mål bak etter 42 spilte minutter. 15 minutter før slutt var stillingen 23-21 til Melhus.

Etter 46 minutter utlignet Charlottenlund for andre gang i kampen på stillingen 23-23, det var dermed duket for en spennende avslutning på kampen. Seks minutter før slutt sendte ni-målsscorer Elias Raanes Sæteraas de hvitkledde fra Melhus opp i en tre-målsledelse, men det tok ikke lang tid før Charlottenlund igjen reduserte til 28-29. Slutten av kampen inneholdt det meste: to minuttere, tøffe dueller, straffer og et rødt kort til Charlottenlundspiller Lars Linus Högdahl. Fire minutter før slutt var lagene igjen like langt.

På stillingen 31-30 vartet Melhus-målvakt Sondre Orheim opp med en viktig redning bare ett minutt før slutt. 30 sekunder før slutt var det Melhus som ble tildelt straffekast, hvor Eskil Lund var iskald fra syv-metersmerket. Bare sekunder før slutt satt Mikkel Hårsaker Mærk spikeren i kista som gav Melhus tittelen som Norgesmestre! Kampen endte til slutt 33-31.

Charlottenlund spiller Nicolai Daling var viktig i opphentingen til Charlottenlund, men det holdt ikke helt inn for de grå og røde. Foto: NTB

Kampens toppscorer og Charlottenlunds beste spiller, Nicolai Daling oppsummerte kampen slik:

– Vi klarer ikke å sette alle mulighetene våre i mål, målvakten til Melhus står bra og vi har litt marginer imot som gjør at vi aldri komme helt forbi. Melhus er et veldig godt lag, og vi er rett og slett ikke gode nok. Det er ekstra kjip siden det er et trønderoppgjør.

Melhus sisteskanse Sondre Orheim stod en god kamp for vinnerlaget:

– Vi hadde forutsett at kampen ville utspille seg på den måten, da Charlottenlund i flere kamper har vist at de aldri gir seg. Vi kjenner jo mange av gutta og har spilt sammen med flere av de, så det var ekstra spesielt.

– Vi er et veldig samspilt lag som har spilt sammen i 13 år, så den tryggheten vi har som lag kan hjelpe på og være avgjørende for seieren idag.